Vad innebär förändringen mer?

All TV blir digital via IP-nätet. För er som har routern i hallen betyder det att ni bör dra in en kabel till vardagsrummet. Dessutom blir bredbandet troligtvis snabbare. Beroende på nättyp kan det betyda extra utrustning i hallen, vi återkommer om det. För er som inte vill att internetleverantören väljer router kommer vi att se till att de kan sättas i bryggläge. I dagsläget har vi fasta, publika adresser. Vi kan eventuellt behöva gå över till dynamiska men de ska fortsätta vara publika.

Vad händer med mitt ComHemabonnemang?

Vi tittar på om de faller samtidigt som föreningen, eventuellt, säger upp ComHem eller om varje medlem med extraavtal måste säga upp individuellt.

Måste jag byta min ownit-adress?

Om vi har kvar Ownit så behöver du inte det. Med det sagt är det aldrig en bra idé att använda internetleverantörens addresser. Ni som använder ownit-adresser bör fundera på att byta dem oavsett om vi har kvar Ownit eller inte. Det finns många bra gratisalternativ idag – gmail eller outlook exempelvis.

Försvinner ComHem/Ownit?

Vi kommer bara att ha ett nät i framtiden så en av dem kommer definitivt att försvinna. Dessutom konkurrensutsätter vi dem nu så potentiellt kan båda försvinna. Det viktiga är att vi får en prisvärd, konkurrenskraftig och flexibel lösning för framtiden.