Tvättstugan

Täppans tvättstuga, på våningsplan 9, har förmodligen stans bästa utsikt från mangeln…

Tvättiderna är 07.00-21.00 alla dagar. Du bokar tvättid på bokningstavlan i gången utanför tvättstugan, i entréerna eller på webben. Tre hushåll kan tvätta samtidigt under samma tvättpass (tiderna anges på bokningstavlan). Du kan tvätta tio gånger på en månad och ha ett bokat pass åt gången.

Du använder din portnyckel i hissen för att komma upp. Din bokningskloss med tillhörande nycklar skall du ha fått av tidigare lägenhetsinnehavare.
För att tvättandet ska gå så smidigt som möjligt, för att våra maskiner inte ska gå sönder i onödan och för att vi alla ska kunna tvätta i en fräsch tvättstuga är det viktigt att vi hjälps åt att hålla rent och snyggt efter oss och att tänka på några självklara regler som du finner under rubriken Trivselregler.

Tvättekonomi

Tvättmedlel och tvättmaskiner blir allt mer miljöskonande. Läs doseringsanvisningarna på de nya kompakta tvättmedlen så att du inte tar för mycket. Tvätta i rätt temperatur och fyll tvättmaskinen.

Du sparar både vatten och elenergi genom att inte använda förtvättprogrammet. Det är bara hårt smutsad tvätt som behöver förtvättas. Genom att använda lågtemperaturtvättmedel kan du också sänka tvättkostnaden. Vittvätt kan vanligtvis tvättas i 60C i stället för 95C.